www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

19 EYLÜL'ÜN ONUR VE HEYECANINI YAŞIYORUZ

19 EYLÜL

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türk tarihini altın harflerle yazan, gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile bazı açıklamalarda bulundu. Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 1921 yılının 19 Eylül’ünde, Büyük Komutan Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, “Bu tarih aynı zamanda ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmakta ve onlara duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızın da bir ifadesi olmaktadır.

 

YARDAN VE SERDEN GEÇMENİN ABİDELERİDİR

Tarih sahnesinde her zamankinden daha güçlü bir şekilde varlığımızı sürdürebiliyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu belirten Karaloğlu, “Milletçe bu şuuru yaşıyoruz. Şehit ve Gazilerimiz bizlerin medarı iftiharı, vatanseverliğin, fedakârlığın, yardan ve serden geçmenin abideleridir. Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için bedenlerinden bir parçasını bu topraklara feda eden yaşayan abidelerimiz, kahraman Gazilerimiz vardır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim, kararlılık ve fedakârlık, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine doğru ilerlerken, bizim en önemli ilham kaynağımızdır” diye konuştu.

 

RAHMETLE ANIYORUZ

Yaşayan tüm Gazilerimize minnet ve şükran duyduğunu belirten Karaloğlu, “Tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye sözlerini noktalandırdı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19